A siker soha nem rólad szól, de még csak nem is a teljesítményedről.
A siker rólunk szól, és arról, hogy mi hogyan látjuk a teljesítményedet.

Barabási Albert-László

13+1 kérdés

AKI VÁLASZOL: CSATOS ERIKA, A „NŐNEK LENNI JÓ” KONFERENCIA MEGÁLMODÓJA, MOTORJA

Fotó: Petróczi Réka

Csatos Erika egy 20 éve működő pénzügyi tanácsadó iroda, az Álomjövő alapítója, tulajdonosa, vezető pénzügyi tervezője. A Nőnek lenni jó! konferencia megálmodója és motorja, három gyermek édesanyja és kétszeres nagymama. Csillagjegye a vízöntő, szerencseszáma a 13.

1. Mi volt az eddigi legjobb ötleted?

Több mint húsz évvel ezelőtt a férjemmel, Jánossal együtt vállalkozást alapítani és belevágni a pénzügyi tanácsadói hivatásba. Ezzel nemcsak saját magunk és családunk számára teremtettünk hosszú távú anyagi biztonságot, hanem ügyfeleink életét is pozitívan befolyásolhattuk a tanácsaink által.

2. Melyik sikeredre vagy a legbüszkébb?

Szakmai munkámban arra, hogy ma már örökös tagja vagyok a világ legjobb pénzügyi tanácsadóit tömörítő szervezetnek, az MDRT-nek. Emellett arra is, hogy a társadalmi felelősségvállalási projektem, a 2014-ben elindított Nőnek lenni jó! konferencia a régió kiemelkedő női eseményévé nőtte ki magát.

3. Mi az életed legmeghatározóbb eseménye?

A gyermekeim születése mindenekfelett. A másik, amikor 2017-ben egy kritikus betegséget diagnosztizáltak nálam. Ez volt életem legnagyobb kihívása, ami furcsán hangzik, de pozitív irányba változtatta meg az életemet. Rám nagyon igaz: „Mindenkinek két élete van. A második akkor kezdődik, amikor rájövünk, hogy csak egy van.”

4. Mi a küldetésed?

Mélyen hiszek abban, hogy mindenki megérdemli és meg is tudja teremteni a saját Álomjövőjét. Az én küldetésem, segítsek az ügyfeleimnek megtervezni az álmaikhoz vezető pénzügyi utat és támogassam őket abban, hogy végig is tudjanak menni rajta. Cégünk mottója is ez: „A jó úton nem tévedsz el…”

5. Mi volt a 18 éves Erika álma?

Nagy, boldog családban képzeltem el magam, és olyan nagyszerű pedagógussá szerettem volna válni, mint tanár példaképeim. Olyan ember akartam lenni, aki pozitív hatással van mások életére.

 

6.Milyen vezérfonal mentén hozol döntéseket?

Minden döntést együtt hozok meg Jánossal, a férjemmel. Ami pedig a döntéseink fő iránymutatója, hogy szeretjük a „win-win”, azaz a kölcsönös üzleti előnyökön alapuló döntéseket, játszmákat.

7. Mik a legfontosabb emberi tulajdonságok?

A becsületesség, a felelősségvállalás önmagunkért és a közösségünkért, a vállalkozókészség, a tolerancia, a humor és a kedvesség.

8. Milyen az igaz barát?

Aki melletted van jóban, rosszban. Megajándékoz a szeretetével, a figyelmével, és akkor is szeret, amikor éppen semmi szeretnivaló nincs benned. Én nagyon szerencsés vagyok, mert a férjem több mint 38 éve a legjobb barátom is.

9. Ki a kedvenc mesehősöd és miért?

A Vízipók csodapókot szerettem nagyon, a kíváncsiságáért, bátorságáért, ügyességéért és a kedvességéért.

10. Szerinted mi a siker titka?

Mindig legyenek céljaink. Sok kutatás bizonyítja, hogy azok a vállalkozók a legsikeresebbek, akik a rövid és középtávú célok mellett hosszú távú víziókkal is rendelkeznek. De vallom, hogy napjainkban a rugalmasság és a változásokhoz való könnyed alkalmazkodó készség talán a legfontosabb. A legsikeresebb emberek kihívásként fogják fel a változást és arra is hajlandók, hogy megfizessék a siker árát – befektetett munka, idő, tanulás, a közösségük támogatása.

11. Mi az a hajtóerő, ami munkára bír?

Meggyőződésem, hogy a munkámon keresztül változásokat generálok az ügyfeleim életében azzal, hogy a segítségemmel anyagi biztonságot teremthetnek önmaguk és családjuk számára. Emellett védőhálót nyújtunk az élet váratlan helyzeteiben is. Az elmúlt 20 évben számtalanszor tapasztaltuk meg, hogy a szolgáltatásunk a szó szoros értelmében védte meg a családokat az anyagi összeomlástól. De amit a legjobban szeretünk, sok-sok álmot láttunk valóra válni.

12. Ki a példaképed?

Dr. Zolnay Juditra felnézek szakmai profizmusa, rugalmassága és hihetetlen higgadtsága miatt. Csodálattal figyelem, hogy milyen tudatosan építi a kapcsolati hálóját úgy, hogy közben összeköti és felemeli maga körül az embereket. Jó példakép mind az üzleti, mind a magánéletben.

13. Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, nyiss ajtót!

Mind az Álomjövő, mind a Nőnek lenni jó! konferencia egy olyan ajtó nyitása volt, amely lehetőséget nyújtott számomra abban is, hogy közelebb hozhassam az embereket a szakmai munkámhoz úgy, hogy emellett egy élő és egymást támogató közösséget építünk fel.

+1 Ha lehetne egyetlen kívánságod, mi lenne az?

Toleránsabb, nyitottabb, boldogabb és reménytelibb országot szeretnék magunknak, a gyermekeimnek és az unokáimnak.

„A cél terv nélkül csak egy kívánság”