Oldal kiválasztása

ALL GREEN CATERING

…azaz esztétikus és környezetbarát termékek ételek csomagolásához, tárolásához

Interjú Pesti Adrienn-nel, a P.P.K. Kereskedelmi és Szerelő Kft. ügyvezetőjével

Pesti Adrienn maximalista, kitartó és óriási teherbírású. Nyitott az újdonságokra, fontos számára, hogy a cége által gyártott termékek jó ügyet szolgáljanak és segítsék az emberek kényelmének megteremtését.

A kecskeméti P.P.K. Kereskedelmi és Szerelő Kft. a tavalyi évben új ágazattal bővítette tevékenységét. Az építőipar számára bennmaradó hőhídmentes zsaluzóelemek gyártásával valamint ipari jelöléstechnikai termékek forgalmazásával foglalkozó cég zászlajára tűzte a környezetvédelmet. Megkezdte a növényi alapú, biológiailag lebomló, ételek, italok kulturált szállításához, tárolásához szükséges elviteles termékek népszerűsítését és forgalmazását. Az „ALL GREEN CATERING” fantázianevet viselő misszióról Pesti Adriennel, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

  Honnan jött az indíttatás, hogy lépést tegyetek a környezetvédelem irányába?

Bennünket sem hagy hidegen a környezetünk megóvása, felelősséget érzünk, hogy mi is tegyünk ennek érdekében, akár cégszinten, akár magánemberként. Az új ágazat nyitásának ötlete onnan indult, hogy a címke nyomtatással foglalkozó üzletágunk ügyfelei érdeklődtek nálunk az elviteles ételtároló dobozokkal kapcsolatban. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy lépést tegyünk ez irányba és környezetbarát termékekkel szolgáljuk ki a jelentkező igényeket. Azt is elhatároztuk, hogy valami újdonsággal rukkolunk elő.

Megfogadtuk Kazinczy Ferenc jól ismert gondolatát: „Jót, s jól!”, mert tudtuk, ebben áll a nagy titok. Mindamellett figyelemmel kísértük, hogy az EU is nagy hangsúlyt helyez az egyszer használatos műanyag termékek megszüntetésére, és idén júliustól már törvényileg is szabályozza a környezetbarát anyagokból készült termékek forgalmazását és használatát. A köztudatban még nincs benne, sőt az érintett piaci szereplők sem tudják igazából, mi várható.

  Mit lehet tudni a törvényi háttérről?

A műanyagokkal kapcsolatos európai stratégia előrelépést jelent a körforgásos gazdaság felé, amelyben a műanyagok és a műanyagtermékek tervezése és előállítása teljes mértékben tiszteletben tartja az újra használatot, a javítás és az újrafeldolgozás iránti igényeket, és amelyben fenntarthatóbb anyagokat fejlesztenek ki és terjesztenek el. Egyes műanyagtermékek jelentős negatív környezeti, egészségügyi és gazdasági hatása szükségessé tette egy külön jogi keret kialakítását, és az Unió elfogadta az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt negatív hatásának csökkentéséről szóló 2019/904/EU irányelvet. Ez elsősorban a tagállamok számára ír elő szabályozási kötelezettséget, megadva annak kereteit, amelyeket a tagállamok minimumként kötelesek teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy szigorúbb szabályozást bevezethetnek, ahogy ez Magyarországon is várhatóan megtörténik. 

  Mely termékek esnek a tilalom hatálya alá?

Az oxidatív úton lebomló műanyag termékek, az expandált polisztirolból készült, egyszer használatos étel- és italtárolók illetve minden műanyag pohár, evőeszköz, tányér, szívószál és italkeverő pálcika.

  Mi jellemző az általatok forgalmazott termékekre?

A gyártó kiválasztásánál elsődleges szempont volt a kiváló minőség és az esztétika. Meg is találtuk azt a beszállítót, aki ezeknek a kritériumoknak megfelel. A termékek előállításához növényi alapanyagokat – cukornád, PLA (politejsav kukoricából), papír – használ. Így magabiztosan kijelenthetem, hogy az általunk forgalmazott termékek megbízhatóak, megfelelnek a leendő törvényi szabályozásnak és a megjelenésük stílusos. Biztosítják, hogy az elcsomagolt ételek tartalma teljes mértékben a dobozokban maradjon, illetve a frissensült ételek megőrizzék ropogósságukat. 

  Hányféle termék alkotja a portfóliótokat és mik a főbb csoportok?

Szortimentünk több mint 300 féle termékből áll. Minden megtalálható közöttük, amire egy turisztikai illetve gasztronómiai vendéglátó egységnek szüksége lehet. Több féle méretű és alapanyagú poharak, tányérok, elviteles dobozok- és zacskók, evőeszközök, szalvéták, kiegészítő termékek, szemetes zacskók, papírtasakok közül lehet választani.

  Milyen marketingstratégiát követtek?

Elsősorban az online reklámozást részesítjük előnyben, emellett a személyes eladásra is nagy hangsúlyt helyezünk.

  Hogyan fogadja a piac a termékeiteket?

Most már jól látható, hogy a jövőben a könnyen lebomló, környezetbarát termékek kerülnek előtérbe, ezért is övezi nagy érdeklődés a kínálatunkat. Jelenlegi megrendelőink a törvényi szabályozást megelőzve már stílusosan, növényi alapú csomagolóanyagokban kínálják ételeiket, italaikat a vendégeiknek. Mert tudják, ez is hozzájárul a vevői elégedettség növeléséhez. Sajnos azt is látjuk, hogy sokan még hezitálnak és kivárják az utolsó pillanatot, hogy lépést tegyenek.

  Kik jelentik a célcsoportot az értékesítésnél?

Elsősorban a vendéglátó és turisztikai egységek, rendezvényszervezéssel foglalkozó vállalkozások. Referenciáink között megtalálhatók színvonalas éttermek, street food bisztrók és kávézók is.

  A jelöléstechnikai ágazatotok milyen előnyt jelent az értékesítésben?

Az All Green Catering termékeinkhez megrendelőink igénye szerint egyedileg logózott, feliratozott címkéket tudunk gyártani a kívánt méretben és alapanyagból. Partnereink ilyen címkékkel reklámozhatják magukat akár a papírtasakokon, vagy a segítségükkel lezárhatják a dobozokat, biztosítva, hogy az összekészítés után a vásárlók bontatlanul kapják meg a rendelésüket.

  Az operatív munkába kereskedelmi vezetőt vontál be, Hector Sanchez személyében. Mi a feladatmegosztás köztetek?

A vevők felkeresésében, az árajánlatok elkészítésében valamint a kiszállításban vesz részt. Szerencsés helyzetben vagyok, mert kölcsönösen megbízunk egymásban és mindketten maximalisták vagyunk. A beszerzést és a megrendeléseket én intézem, bár ahogy az időm engedi, esetenként a vevőket is közösen keressük meg.

  Milyen terveket, fejlesztéseket fogalmaztatok meg az idei évre illetve az elkövetkezendő évekre vonatkozóan?

Terveink között szerepel egy webshop üzemeltetése, ahol az érdeklődők megtekinthetik az összes termékünket és az árainkat is. Ezzel a platformmal biztosítjuk majd a rendelés leadását a nap bármely időszakában. Folyamatosan bővíteni szeretnénk a termékkínálatunkat a jelentkező igényekhez igazítva.

  Kanyarodjunk vissza a kezdetekhez. Hogyan indult a P.P.K. Kereskedelmi és Szerelő Kft.?

A céget 1992-ben édesapám alapította édesanyámmal közösen, egy igazi családi vállalkozásként. Az első időkben koszorú zsaluzóelemeket gyártottak kizárólag külföldi piacokra. A 90-es évek végén már a hazai piacokat is meghódították a saját gyártású termékeikkel, melyeket elsősorban az építkezés idejének lerövidítése illetve a költségeinek csökkentése érdekében fejlesztettek ki. A termékek alkalmazásával jelentős zsaluzóanyag és élőmunka váltható ki a mai napig.

  Hogyan alakult a te utad?

A Pollack Mihály Műszaki Főiskolán végeztem településmérnöki karon. A diploma megszerzése után nem volt kérdés, hol helyezkedjek el. A szüleim cégéhez 2004 körül csatlakoztam, és 2010 óta én látom el az ügyvezetői teendőket. Imádok a zsaluzóelemekkel foglalkozni, de azt is éreztem, hogy fejlődnünk kell, és több lábon kell állnunk. Ennek hatására 2014-től, az építőipari termék gyártása mellett elkezdtünk foglalkozni egyedi, logózott címkék gyártásával és kellékanyagok forgalmazásával, 2020-tól pedig megjelentünk a piacon a növényi alapú, biológiailag lebomló, All Green Catering fantázianevű termékeinkkel.

Hálával és köszönettel tartozom édesapámnak, Pesti Sándornak, hogy átadta tudását és elindított az utamon. Megtanított a zsaluzóelem-gyártás fortélyaira, az üzleti világban való eligazodásra. Külön köszönöm neki, hogy bizalma jeléül 2010-ben átadta a P.P.K. Kft. ügyvezetői posztját.

  Tíz év múlva hol látod az All Green Catering ágazatot?

Nagyobb technikai háttérrel és csapattal végezzük az üzleti missziónkat. A térségben számos elégedett partner áll majd mögöttünk és ez által komoly részesedést érünk el a növényi alapú, biológiailag lebomló termékeket forgalmazók piacán.

Portré fotók: Béta PRess

Így kezdhetünk neki akár negyedakkora hiteltörlesztővel a lakásfelújításnak

2021 tavasz