A maximalista

INTERJÚ HINTENBERGER MÁTÉ  TÖBBSZÖRÖS MAGYAR BAJNOK MESTERFODRÁSSZAL

Fotó: Dévai Zoltán

Hintenberger Máté kecskeméti mesterfodrász 1992-ben született Székesfehérváron. Az ottani Aranykéz Szakközépiskolában végzett fodrászként és szerzett érettségit. Alig 28 éves és már többszörös magyar bajnok, Európabajnoki 3., 4. illetve Világbajnoki kétszeres 5. helyezéssel büszkélkedhet. Máté kitartó és alázatos, próbálja a legtöbbet megtenni céljai elérése érdekében. Legjobban az elismerés motiválja.

De ismerjük meg közelebbről!

Mikor vágtad le az első hajtincset?

Körülbelül 10-11 éves lehettem, amikor az unokahúgom késztetésére megigazítottam a frufruját egy szabászollóval. Az eredményről nem szeretnék beszélni.

2012-ben nyitottad meg az első szalonodat Kecskeméten.

Igen, ez volt az első nagy lépés az életemben és csakis pozitívan tudok rá visszagondolni.

2016-ban álmaid üzletébe költöztél. Mit jelentett ez számodra?

Ezzel a döntésemmel egy hatalmas elképzelésem valósult meg, viszont az első egy év rengeteg munkával és tapasztalatszerzéssel telt el, amit akkor nagyon nehezen éltem meg, de szerencsére már mosolyogva tekintek vissza rá.

Mely sikereidre vagy a legbüszkébb?

A 2012-es belga EuroSkills versenyen elért 3. helyezésemre, ahol a fodrász szakmát és az országot képviselhettem, illetve a tavalyi párizsi világbajnokságon szerzett 5. helyezéseimre.

 

Milyen tulajdonságaidnak köszönheted az eredményeidet?

Leginkább a szakma szeretetének, ami vitt előre, de rengeteg energiára és erőfeszítésre is szükségem volt. 

Miért tanultál meg sminkelni?

Szerettem volna betekintést nyerni a sminkes világba, hogy azzal is fejlesszem a látásmódomat és a kreativitásomat. Így egy régi tervemet váltottam valóra, amikor 2019-ben beiratkoztam Dudás Barbara világbajnok sminkes képzésére.

Időnként festőecsetet is fogsz a kezedbe. Mi inspirál erre?

A festés szintén nagyon sokat ad a látásmódom és a kreativitásom fejlesztéséhez, ugyanakkor segít igazán kikapcsolni.

Ha szabadkezet kapsz a vendégtől?

Szeretem a kihívásokat, szeretek alkotni és új dolgokat kitalálni, viszont ehhez tényleg szükséges, hogy teljes szabadságot adjon az, aki éppen a székemben ül.

Mi a Hintenberger csapat erőssége?

Amikor megálmodtam a szalonomat, úgy képzeltem el, hogy ne csak mint Hintenberger Máté legyek jelen, hanem egy lendületes, fiatalos csapat jöjjön létre, amely tökéletes összhangban tud együttműködni és alkotni.

Mi a hitvallásotok?

A fiatalos lendület mellett családias légkört varázsoljunk vendégeink köré, hogy tökéletesen ki tudjanak kapcsolódni és távozáskor elégedett mosollyal, jókedvűen lépjenek ki szalonunkból.

Mihez ragaszkodsz a legjobban?

Az elképzeléseimhez és az eltervezett gondolataimhoz. Szeretem, ha azok 100 százalékban úgy valósulnak meg, ahogyan elképzeltem. Viszont, ha nem úgy alakulnak, akkor azt nehezen viselem.

Szeretsz-e álmodozni?

Igen, hatalmas álmodozó vagyok. Fontos számomra, hogy legyen mindig egy kitűzött célom, amiért küzdenem kell nap mint nap.

Hogy állsz a bátor lépésekkel?

Szeretek belevágni új dolgokba, amik építő jellegűek számomra vagy üzleti szempontból. Viszont ezeket a nagy lépéseket mindig több soron átbeszélem a nálam tapasztaltabb barátaimmal és csak ez után hozom meg a nekem legmegfelelőbb döntést.

Miben szeretnél még fejlődni?

Természetesen a szakmámban, ezért folyamatosan képzem magam, de szeretném fejleszteni a sminkes és a festői vonalamat is.

Milyen terveket fogalmaztál meg a jövőt illetően?

Továbbra is szeretném folytatni a versenyzést, saját frizuraötleteket, kollekciókat megvalósítani. Van egy nagy ötletem is, de erről még nem beszélhetek.

 

Fotó: Dévai Zoltán