A stílus neve: Pázmány Patrícia

Beszélgetés Pázmány Patrícia stílustanácsadóval

„A stílus mögött egy ember van, az ember mögött egy élet van.”

Kosztolányi Dezső

A stílus maga az ember, mondja Buffon francia természettudós, író. E gondolat mentén szeretném közelebbről bemutatni Pázmány Patrícia stílustanácsadó egyéniségét, stílusát, hitvallását mindazoknak, akik hisznek az egyedi stílus kialakításának fontosságában.

 

Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.

Giorgio Armani

 

Az elegancia nem azt jelenti,
hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.

Giorgio Armani

 

Fotó: Petróczi Réka

Milyen tulajdonságok jellemzők rád?

Azt gondolom, minden csillagjegynek vannak jó és rossz tulajdonságai is. Én tipikus rák vagyok, aki sokat mereng a múlton és a jövőn. Az érzelmek komoly szerepet játszanak az életemben. Nagyon hirtelen tudok megélni mély érzelmeket. Ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Melyik sikeredre emlékszel a legbüszkébben?

Az egyik legnagyobb sikerem, amikor 20 éves koromban, a betegségem előtt azt éreztem két éve pályán lévő óvónőként nem csak a gyerekek szeretnek, hanem a szülők is. Óriási erőt adott ez nekem a további életem építéséhez.

Ki a példaképed és miért?

Az édesanyám. MINDENÉRT. Az erejéért, a kitartásáért, a szorgalmáért, a tudásáért, a humoráért, az intelligenciájáért, a stílusáért.

Mi a hobbid?

Jelen pillanatban a gasztronómia, és ami hozzá kapcsolódik. Felemelő érzés számomra egy finom étel elfogyasztása egy finom borral egy jó társaságban.

Mi a kedvenc ételed?

Imádom a jó ízeket. Mindenevő vagyok a szó szoros értelmében, a sóskától a spenóton át a bélszínig bármelyik ételt élvezni tudom. Ha valahol külföldön járok, szeretem kipróbálni a helyi specialitásokat.

Mi a kedvenc színed?

Nagyon szeretem a színeket, mindent felveszek, ami jól áll és ezt a szemléletet közvetítem a vásárlóim felé is. Ne ragadjanak le, ne tegyék magukat évszak-klisébe, merjék használni a színeket.

Mi a kedvenc autómárkád?

Nincs kedvencem. Nekem fontos szempont, hogy az autó legyen kényelmes, szép, fogyasszon keveset és abszolút szolgálja ki az igényeimet. Férjen bele a bőröndöm + a cipőim 🙂, a ruhák, a próbababák, minden, amit szükséges szállítanom ahhoz, hogy gördülékenyen éljek. Most éppen egy Skoda márkájú autót használok, és nagyon kedvelem.

Mi a kedvenc országod?

Ilyen gyönyörű országot nem láttam, mint ahol élek. Imádom Magyarországot!

Mi a kedvenc zenéd?

Állandóan változik. Nyolc évig zongoráztam, mégis ki lehetett kergetni a világból, amikor a szüleim Bach-ot hallgattak, most viszont már rajongok érte. Régen a jazz sem tartozott a kedvenceim közé, de ma már igen. Szeretem a hangszereket, a saxofont, a cimbalmot, a nagybőgőt, viszont a kemény rock, a blues még nem állnak közel hozzám.

Mi a véleményed Giorgio Armani gondolatáról?

„A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk. Ezt az egyensúlyt tükrözze az öltözködésünk.

Maximálisan egyetértek vele, mintegy vezérelvként alkalmazom nap mint nap a munkámban. A stílus szerintem is abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt magunkban és magunk körül. A nekünk jól álló ruhadarabokkal pedig kommunikáljuk a külvilágnak, rendben vagyunk.

Fotók: Petróczi Réka

Átalakul a szakképzés

részletek >

Új Széchenyi Kártya hitelkonstrukció az agráriumnak

részletek >