Új Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukció az agráriumnak
fix 0.5%-os kamattal

Már igényelhető a mezőgazdasági szektor vállalkozásainak a kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatású új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ.

A COVID-19 koronavírus járvány miatti kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kifejezetten agrár beruházási hitelcélokra, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre, valamint akár hitelkiváltás finanszírozására, üzletrész és termőföld vásárlásra is felhasználható Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ konstrukció került bevezetésre. A hitel elősegíti az agrárvállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglévő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például: immateriális javak beszerzése, ingatlan építése, fejlesztése, vásárlása (lakóingatlan és üdülő kivételével), beleértve a termőföld vásárlást is, ültetvény telepítése, új vagy használt gép, egyéb tárgyi eszköz beszerzése, tenyészállat vagy tulajdonrész (üzletrész) vásárlása.

A Kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást nyújt.

Az agrárvállalkozások számára az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ

  • fix 0,5%/év kamattal,
  • akár 6 éves futamidőre,
  • 1 milliárd forint maximális hitelösszegig igényelhető.

Az új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ már igényelhető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélszolgálati irodáiban.

6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Tel: +36 76 501-503
E-mail: titkarsag@bkmkik.hu

6500 Baja, Tóth Kálmán utca 11/b.
Tel: +36 79 520-400
E-mail: bkmkikbaja@t-online.hu

6300 Kalocsa, Búzapiac tér 10.
Tel: +36 78 566-220
E-mail: bkmkikkalocsa@t-online.hu

6400 Kiskunhalas, Szilády Áron u. 31.
Tel: +36 77 528-896
E-mail: bkmkikhalas@t-online.hu

A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.

Átalakul a szakképzés

részletek >