Oldal kiválasztása

Képzések a gazdaság számára

Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatójának tájékoztatója

Vállalkozást tervezni, elindítani, felépíteni, működtetni komoly szakmai feladat. Egy sikeres vállalkozás vezetőjének nem elegendő a saját szakterületéhez értenie, rengeteg más, a vállalkozás sikeres működtetése szempontjából alapvető fontosságú területet is ismernie kell  – mondta Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felnőttképzéseket szervez, amelyek ebben a folyamatban segítik a vállalkozást tervezőt vagy a már vállalkozót. A képzésen az ismeretek tervezésétől a sikeres üzlet beindításáig és fenntartásáig lépésről lépésre végigmegyünk. 

A Vállalkozás indítása – a vállalkozásindítás kritikus pontjai és azok kezelése című képzéssorozatunk célja, hogy a vállalkozást tervezők hiteles információval rendelkezzenek arról, hogy mit kell tenniük egy vállalkozás elindításához, tisztában legyenek azzal, hogy milyen pénzügyi, szakmai alapismeretek és feltételek szükségesek a sikeres tevékenységhez. A hozzánk jelentkezők részletesen megismerik a profitorientált vállalkozási formákat, tudást kapnak az üzleti és pénzügyi tervük összeállításához. Mindehhez azonban szükséges, hogy képzéseinken megtanulják a pénzügyi alapfogalmakat, megismerjék az árképzés alapjait, a bevétel és a költségek tervezését, és lássanak különféle árképzési modelleket. Mindezeken túl szó lesz az adózásról, a bérekről, a járulékokról és természetesen a szerződéskötés és számlázás részleteit is megtanulják. Külön foglalkozunk a likviditás fenntartásával és a kintlévőségkezelés alapjaival. Ez egy 24 órás ismeretátadás, amelyet 4 órás témakörönként külön-külön is igénybe lehet venni. 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara engedélyezett felnőttképzőként a vállalkozások minden életszakaszában jelen van. Az országban elismerten magas szakmai színvonalon valósítunk meg mestervizsgára felkészítő felnőttképzéseket az építőipar, a gépészet, az épületgépészet, a kereskedelem, a fa- és bútoripar, a specializált gép- és járműgyártás, a szépészet és a turizmus-vendéglátás ágazatában. 

Nálunk mesterré válhat az, aki egyrészt felismeri, hogy a mester cím a szakemberek számára biztosítja a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását, továbbá teljesíti azokat a képzési és vizsgakövetelményeket, amelyeket szakmájának mesterei tudnak. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az év során folyamatosan képez és teremt mestervizsga lehetőséget autóelektronikai műszerész, autószerelő, járműfényező, karosszérialakatos, bútorasztalos, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, kőműves, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat- szerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, szerszámkészítő, kereskedő, kézápoló és körömkozmetikus, kozmetikus, speciális lábápoló mester, pincér-vendégtéri mester, szakács mester szakmákban.

Hazánkban új és hiánypótló képzést indítunk Zöldgazdasági szakember címmel. A globális klímaváltozás hazánkat is érinti, amely jelentős lokális éghajlatváltozással jár. Ennek eredménye, hogy a gazdasági, társadalmi, egészségügyi, környezetvédelmi szempontok változásait szem előtt tartva kell a tevékenységeinket végezni. A jövőben létrejövő változások szükségessé teszik, hogy a szakmájukat gyakorló mesterek az új feltételek szerint is tudják végezni tevékenységüket. Ehhez új információk, módszerek, technológiák, eszközök, alapanyagok megismerése szükséges. Képzésünkön a résztvevők megismerik azokat a szempontokat, amelyeket a munkájuk során az alapanyag kiválasztásától a hulladékká válásáig figyelembe kell venniük. Megértik azt, hogy a zöldgazdaság elveinek használatával hogyan és miért járulnak hozzá a globális klímaváltozás által okozott hatások lassításához, a kibocsátások csökkentéséhez, mit nyernek ezzel egyénként, vállalkozóként, és mit tesznek a társadalomért, mindannyiunkért.  

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000040
Felnőttképzési bejelentési nyilvántartási szám: B/2021/000705

www.bkmkik.hu

Felnőttképzési engedélyszám: E/2021/000040
Felnőttképzési bejelentési nyilvántartási szám: B/2021/000705

www.bkmkik.hu

Még több cikk (kattints a képre!)