Oldal kiválasztása

Coll-Bau: Korszerű gépészeti megoldások

Interjú Oszlánszki Péterrel, a Coll-Bau Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével

A kecskeméti székhelyű Coll-Bau Kft. épületgépészeti kivitelezéssel, víz-, gáz- és fűtésszereléssel, valamint szellőző- és klímarendszerek kialakításával foglalkozik. Referenciái között társasházi lakások, ipari és közösségi létesítmények gépészeti kivitelezése szerepel. A társasághoz megbízható alvállalkozói kör csatlakozik. A Coll-Bau Kft. gazdaságos, magas hatásfokú megoldásokkal csökkenti az energiafelhasználás és az üzemeltetés költségeit. Előtérbe helyezi a környezetvédelmet, a legkorszerűbb hűtés- és fűtéstechnikai berendezéseket, eszközöket építi be. 

Oszlánszki Péterrel a hamarosan húsz éves jubileumát ünneplő cégről beszélgettünk.

Az elmúlt mintegy két évtizedben a Coll-Bau Kft. neve több beruházáshoz is kapcsolható. Mely földrajzi területeken tevékenykednek?

Elsősorban Kecskeméten és 100 kilométeres vonzáskörzetében, de teljesítettünk megbízásokat az ország távolabbi pontjain is, például Nyírbátorban, Győrben, de külföldön is végeztünk feladatokat, például Temesváron és Zürichben is.

Milyen típusú feladatokra kapnak megbízásokat?

Elsősorban komplex épületgépészeti munkákkal bíznak meg bennünket. Feladatvállalásaink a tervek elkészítésétől a végső kivitelezésig tartanak, és felölelnek minden szakági munkát, úgymint víz-, gáz- és fűtésszerelést valamint szellőző és klímaberendezések telepítését. Az utóbbi tevékenységet kezdetektől fogva együttműködő partnerünkkel, a Logall Kft.-vel végezzük.

A számok tükrében mit érdemes kiemelni?

2001-ben alapítottam a céget. Dolgozói létszámunk az elmúlt évek során folyamatosan növekszik, jelenleg 16 fős állománnyal teljesítjük megbízásainkat.

Milyen fontosabb megbízásokat emelne ki az elmúlt időszakból?

Befejeztük a Kecskeméti Gumiipari Kft., a Lux Hungária Kft. (Kecskemét) komplett gépészeti munkáit, a Zarges Kft.-nél (Kecskemét) egy üzem- és egy raktárcsarnok fűtési rendszerét alakítottuk ki, 18 db sötétsugárzót építettünk be.  Bükfürdőn a Greenfield Hotel hűtési vezeték rendszerét újítottuk fel, a Kunszentmiklósi Ipari Parkban pedig a Pentacolor Kft. raktárcsarnokának fűtés, gáz és sűrített levegő rendszerének kivitelezését végeztük. Emellett családi házak (Kerekegyháza, Hetényegyháza) teljes gépészeti kivitelezését is felvállaltuk. Jelenleg a szolnoki Béres Gyógyszergyár Zrt. újabb beruházásánál dolgozunk, a szellőzés kivételével a komplett gépészetet alakítjuk ki. Nemrég nyertük el a Lakitelken épülő ötcsillagos szálloda, a Hungarikum Hotel teljes gépészetének kivitelezését, a szellőzést kivéve.

Mire helyeznek nagy hangsúlyt?

Elsősorban arra, hogy időtálló, ár-érték arányban a legmegfelelőbb anyagokat használjuk fel a kivitelezések során. Ellenkező esetben több lenne a garanciális munkánk, ami sem a hírnevünknek, sem a gazdaságos működésünknek nem tenne jót. Pályafutásom során előfordult már, hogy a tulajdonos olyan műszaki színvonalon kérte a kivitelezést, amihez én nem adtam a nevemet. Fontosnak tartom a részhatáridők, az átadási határidők pontos betartását is. Egy épület kivitelezése jól meghatározott folyamat szerint zajlik, egyik munka a másikra épül, és mi nem szeretnénk egyik szakágnak sem kellemetlenséget okozni.

Mik jelentenek kihívást a munkatársai számára?

24 órás felügyelettel kell biztosítanunk több nagyobb kecskeméti gyártócsarnok zavartalan üzemelését, karbantartását. Ezeket a megbízásokat úgy kell teljesítenünk, hogy közben ne zavarjuk az üzemek folyamatos működését. Ez egy óriási kihívás, főleg akkor, ha párhuzamosan nagyobb projektekben is részt veszünk.

Mit tekint a Coll-Bau erősségének?

Óriási siker számunkra, hogy beszállítóink maximális bizalmat tanúsítanak cégünk irányába, mivel jelentős mennyiségű alapanyagot építünk be évről évre. A banknál sohasem volt sorban állásunk, mindig mindenkit időben kifizetünk.

Átalakul a szakképzés

részletek >

Új Széchenyi Kártya hitelkonstrukció az agráriumnak

részletek >