Oldal kiválasztása

Legyen a szakmája oktatója, jelentkezzen a kamarai gyakorlati oktatói képzésre!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési és vizsgadíjban támogatott kamarai gyakorlati oktatói képzést (E/2021/000040) szervez az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzést folytató duális gyakorlati képzőhelyek oktatói számára.

A képzés célja

Korszerű alapismeretek elsajátításával készítse fel a képzésben résztvevőket a gyakorlati oktatói munka hatékony végzésére; legyenek ismereteik a pedagógiai, gyakorlati oktatói munkáról, az alkalmazott módszerekről, a kommunikáció formáiról és a gyakorlat során alkalmazott adminisztrációs teendőkről.

A képzést sikeresen elvégzők munkájuk során alkalmazni tudják a tanulók gyakorlati képzéséhez és az oktatott szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai vizsgára történő gyakorlati felkészítéshez szükséges alapvető képzésszervezési, adminisztrációs és pedagógiai, szociálpszichológiai ismereteket.

  MIÉRT FONTOS A KÉPZÉS?

Az iskolai rendszerű szakképzésben 2019. szeptember 1-jétől a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény és a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet alapján csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakember foglalkozhat tanulóval. A jogszabály egyaránt vonatkozik a tanulószerződéssel, az együttműködési megállapodással, a szakképzési munkaszerződéssel tanulót foglalkoztatókra.

A jelentkezés feltételei

Az oktatni kívánt szakképesítésnek megfelelő szakmai végzettség és 5 év szakmában igazoltan eltöltött munkaviszony.

(A kötelezettség alóli mentességben az részesül, aki az alábbi feltételek egyikének megfelel: mestervizsgával rendelkezik; a szakképesítés szakirányának megfelelő felsőfokú végzettséggel és legalább 2 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik; szakirányú szakképesítéssel és felsőfokú végzettséggel, valamint legalább 5 éves szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik; a 60. életévét betöltötte.)

A képzés ideje

50 óra (25 óra elmélet, 25 óra gyakorlat), amely három hét alatt valósul meg. A gyakorlati vizsga sikeres teljesítése után képzésről szóló tanúsítványt kapnak a résztvevők.

A képzési és vizsgadíj összesen: bruttó 114.300 Ft/fő. Az NFA-KA-ITM-9/2020/TK/01 szerződés alapján támogatott képzés esetén a résztvevő által fizetendő önrész: 22.860 Ft/fő

Várjuk jelentkezését!

További információk kérhetők

Gaál Bernadett, gyakorlati oktatói referens
+36 76 501 519 | +36 70 933 4792 | gyok@bkmkik.hu

Így kezdhetünk neki akár negyedakkora hiteltörlesztővel a lakásfelújításnak

2021 tavasz